Arbouw scharrelvlees facebook   twitter

Catering

Wij hebben een zeer exclusieve gezellige manier van catering.

Wij komen bij u en regelen het van voorafje tot het dessert.

Wij hebben de beste barbecuers en maken er zomer en winter een feestje van!

Wij geven wekelijks aan  huis diverse workshops ook voor grote groepen

en bedrijfs feestjes.
Catering

Kip

Kip is een heel veel gebruikt en veelzijdig stukje vlees. Kip bij Arbouw is Nederlands kip. Het is skal-gecertificeerde biologische scharrelkip.

Arbouw verkoopt dijvlees, filet, poten en hele kippen. Daarnaast heeft de klant keuze uit gebraden kippen, drumsticks en drummets.

Coen Arbouw: "Bij ons geen plofkippen maar kippen met een dag en nacht ritme uitloop en de meest luxe die er bestaat. Dit zijn langzaam groeiede rassen!"

 

DIERVRIENDELIJKHEID

Drie sterren kip

De Polderhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip. De kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. De Polderhoen wordt diervriendelijker gehouden dan de Scharrelkip. Een biologische kip leeft langer, krijgt biologisch voer zonder hormonen, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.  Dit keurmerk geeft aan dat een biologische kip een beter leven heeft dan een gangbare kip (geen sterren) en een scharrelkip (twee sterren).

Antibiotica

De laatste tijd is de pluimveesector vaak in het nieuws om het overmatige gebruik van antibiotica. Door dit overmatige gebruik kunnen bacteriƫn en virussen resistent worden voor antibiotica. Dit betekent dat deze ziektes niet of nauwelijks te bestrijden zijn met de beschikbare antibiotica.
Dit is kwalijke zaak en de biologische pluimveehouderij laat zien dat dit anders kan. Door het kiezen van een sterk ras, de juiste voeding en goede leefomstandigheden bouwt de Polderhoen een optimale natuurlijke weerstand tegen ziektes op. Door de hoge natuurlijke weerstand blijven de kippen gezond en is er relatief minder uitval van kippen ten opzichte van de plofkip. Daarom kan de kan de Polderhoen zonder antibiotica gezond gehouden worden.

Kom proef en ervaar dit lekkers.

Webshop

webshopBezoek ook onze webshop!